EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ
Є. С. Палійчук, І. В. Павлик

Назад

УДК: 338.439

Є. С. Палійчук, І. В. Павлик

ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ

Анотація

Стаття присвячена актуальним проблемам підвищення ефективності та розвитку підприємств громадського харчування в Україні. Бізнес, що пов'язаний з організацією громадського харчування, становить важливу частину індустрії гостинності краю. Перспективи цього бізнесу залежать, перш за все, від економічної ситуації в країні і визначаються національними особливостями побуту населення. Ресторанний комплекс є найважливішим елементом соціальної сфери, який грає велику роль у підвищенні ефективності суспільного виробництва і відповідно зростання життєвого рівня українського населення. У роботі досліджено стан галузі організації харчування та ресторанного господарства в Закарпатській області, її взаємозв'язок з туристичною та рекреаційною сферами, фактори впливу на розвиток сфери організації харчування, можливі варіанти подолання проблем функціонування або збереження дохідності підприємств організації харчування в період економічних трансформацій.

E. Palyjchuk, I. Pavlik

WAYS OF INCREASING EFFICIENCY OF ENTERPRISES OF FOOD ORGANIZATION

Summary

The article is devoted to actual problems of improving the efficiency and the development of public catering in Ukraine. In this work we have investigated the category of efficiency of enterprises catering and prospects of their development in the context of economic transformation. Defined economic instruments for the operation of enterprises catering. This work studied the key factors influencing the development of the sphere of catering options to overcome them or retain business profitability in this area. Catering is one of the most important factors that enable integrated assessment of socio-economic level of the country and understanding of his condition necessary for the formation of prospective plans as to representatives of industry and organizations engaged in the supervision of this industry.

№ 10 2016, стор. 26 - 29

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 824

Відомості про авторів

Є. С. Палійчук

к. е. н., доцент кафедри економічної теорії, ДВНЗ "Ужгородський національний університет"

E. Palyjchuk

PhD, associate professor, department of economic theory, of State higher education institution "Uzhhorod national university"


І. В. Павлик

випускник кафедри фінансів і банківської справи, магістр ДВНЗ "Ужгородський національний університет"

I. Pavlik

a graduate of the Department of Finance and Banking, MA of State higher education institution "Uzhhorod national university"

Як цитувати статтю

Палійчук Є. С., Павлик І. В. Шляхи підвищення ефективності діяльності підприємств організації харчування. Інвестиції: практика та досвід. 2016. № 10. С. 26–29.

Palyjchuk, E. and Pavlik, I. (2016), “Ways of increasing efficiency of enterprises of food organization”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 10, pp. 26–29.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.