EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ПІДХОДИ ДО УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ
Г. І. Зима, Н. І. Самбурська

Назад

УДК: 657.47:640.4

Г. І. Зима, Н. І. Самбурська

ПІДХОДИ ДО УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ

Анотація

У статті узагальнено особливості господарської діяльності підприємств готельного господарства, обгрунтовано їх вплив на організацію обліку витрат та калькулювання собівартості. Уточнено класифікацію прямих і загальновиробничих витрат. Внесено пропозиції щодо удосконалення робочого плану рахунків, що сприятиме інтеграції управлінського та фінансового обліку і забезпечить оперативне калькулювання виробничої собівартості готельних послуг та контролю за нею.

G. Zyma, N. Samburska

APPROACH TO THE IMPROVEMENT OF CALCULATION OF HOTEL SERVICES PRIME PRICE

Summary

The features of economic activity of hotel enterprises, their influence on accounting organization and calculation of prime price are generalized in the article. Classification of direct and overhead cost is specified. Suggestions are brought in relation to the improvement of working card of accounts, which will be instrumental in integration of cost and financial accounting and provide the operative calculation of hotel services prime price and control after it.

№ 20 2014, стор. 52 - 56

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 665

Відомості про авторів

Г. І. Зима

к. е. н., доцент, професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"

G. Zyma

Candidate of economic sciences, associate professor, professor of department of accounting and audit, HEE "Poltava University of Economics and Trade"


Н. І. Самбурська

к. е. н., старший викладач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"

N. Samburska

Candidate of economic sciences, senior lecturer of department of accounting and audit, HEE "Poltava University of Economics and Trade"

Як цитувати статтю

Зима Г. І., Самбурська Н. І. Підходи до удосконалення обліку калькулювання собівартості готельних послуг. Інвестиції: практика та досвід. 2014. № 20. С. 52–56.

Zyma, G. and Samburska, N. (2014), “Approach to the improvement of calculation of hotel services prime price”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 20, pp. 52–56.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.